woensdag 28 maart 2012

Mysterieus ei blijkt Vuurvogelei!Het eerder deze week aangetroffen mysterieuze nest blijkt van een Vuurvogel te zijn! Vandaag heeft basisschool de Vrije School Ede dit prachtige nieuws gekregen.

De wereldberoemde Ornitholoog de heer L.E. Canard heeft dit opvallende nest uitgebreid bestudeerd en is tot deze verrassende conclusie gekomen.
Deze gebeurtenis is mede zo bijzonder omdat deze vogelsoort al enige tijd niet meer in onze streken is waargenomen en zich juist in onze school genesteld heeft.

Het onderzoek heeft overigens tot nog een bijzondere ontdekking geleid; er is een barst in het ei aan het ontstaan. Dit begin van een opening duidt op activiteit in het ei. Er is dus leven in het ei! Het kuiken is bezig om zijn weg naar buiten te zoeken. Diep van binnen is er een bruisende en zinderende activiteit voelbaar…

Ook hebben kinderen op verschillende plekken in en rond het schoolgebouw veren gevonden. Deze soms prachtig gekleurde en gouden veren duiden op het geheimzinnige bezoek van de oudervogels die het nest koesteren en verzorgen in de stilte van de nacht.

De komende dagen zal het heel spannend worden op basisschool de Vrije School Ede! We volgen de ontwikkelingen op de voet en houden u uiteraard op de hoogte.

Geen opmerkingen: